Monday, June 3, 2013

Semoga Kekal Bahagia Hingga ke Syurga

Bila cuti sekolah je.. Dah memang takleh nak larik dari kenduri kendara.. Itu dah jadi satu kewajipan... Dan menjadi satu kewajipan jugaklah untuk cik pulau penuhi jemputan-jemputan kawen.. Alahaii.  ramai sungguh yang kawen tahun ni.. Tapi untuk malam ni, cik pulau cuma nak story majlis kawen member sekolah rendah.. Yang waktu tu masih lagi zaman budak hingusan.. Ihikk..

25 Mei 2013 | Sabtu 
Majlis kawen Ibah dan Saiful

Sama cantik sama padan pasangan pengantinn..


Tak ramai yang dapat join sebab memasing ada hal. Tapi, walaupun dengan bilangan yang beberapa ketul ni ditambah pulak dengan cikgu Sedi (cikgu sains masa kitorang darjah 6 merangkap abang ipar pengantin) cukup untuk memeriahkan suasana bikin satu rumah kecoh dengan ragam kami yang memang tak hengat dunia..


2 Jun 2013 | Ahad
Elina & Nazmi

secocok.. bagai pinang dibelah duaa,,

Hambekk enko.. sampai dua orang sekali mengangkatnya. Maklumlahhh.. Berat kottt... Pengantin cakap.. "Takkan betol-betol bawak tv kot"... kitorang jawab. "Kata mintakk tv"... Hahahahaha.. Saja je kasi gempakkkk.. Dalam tu bukan tv pun.. Apa isinya?? Biarlah rahsiaaa... Pengantin mesti dah tau kot... Mesti eksaited giler nak bukak kan... Muahahaha...

We are girls.. Tak cakap pun memang dah sah-sah dah girls.. Takkan tetibe jadi boys lakk kann.. hehehe.. Orang kata, duk sebelah pengantin nak ambek berkat.. Manalah tau kan.. Tetibe jodoh sampai, haaa.. Kita taktau.. Entah esok ke.. Entah lusa ke.. Entah tulat ke jodoh nak sampai.. Tup tup... ada orang masuk meminang.. Muahahaha... Berangan terlebih.. Harap maklum..

Yess!!! this is the time... Tak sangka dapat kumpul lagi... Happening uolss... Mana taknyaa.. Member dari darjah 1 lagi kot.. Yang paling best.. Perangai sensorang tak pernah berubah.. Suka bikin kecohh.. Gempak habess... Yang baju kuning and hitam kat belakang tu tak plan pun nak jumpa.. Tapi Allah menemukan kami... Hehehe..

Gadis berbaju hijau tu malu malu.. Maklumlahh.. Paling lama tak jumpa.. Dia pindah sekolah masa darjah 4.. bayangkan... 15 tahun dah berlalu... Yang sebelum ni tak pernah jumpa selepas 13 tahun.. Kali ni lagi lamaa.. huhuhu.. Kadang-kadang tu memang nak berterima kasih sangat dengan laman social ni yang mengeratkan hubungan silaturrahim sesama sendiri.. 

kitorang sekarang dah create satu group at Whatsapp... Tengah aktif sekarang.. Kalau sejam tak check, beratus mesej.. pernah sekali tu, tido awal, bangun bangun je tengok 581 mesej.. Hadoiii... jenuh la nak scrol baca... Okey.. tu kisah kami.. 

Sekarang buat kedua-dua pasangan pengantin yang merupakan sahabat cik pulau.. Di sini saya nak ucapkan

TAHNIAH Ibah & Saiful | Elina & Nazmi
  • Selamat Pengantin Baru..
  • Moga Kekal bahagia hingga ke syurga
  • Cepat-cepat dapat baby comeyy...
  • Doakan supaya kami pulak menyusul..hehehe..
persamaan mereka berdua adalah suami mereka orang kedah..Muka pun ada-ada iras.. Hehehe..


p/s : Persoalan yang sering ditanya beberapa hari ni. " Asyik kenduri member je.. yang sendiri punya bila lagi?" Jawapan saya.. "bila tiba masanya... Perancangan Allah adalah yang Terbaik.. "







1 Pengomen Setia:

rinduan citarasa said... [Reply to comment]

tahniahh bt mempelai.
ehem!! tggu cik pulau pulak.
next!!!

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget