Friday, June 28, 2013

3# Kisah Aku Dan Pelajar

Malam ni mood nak update tetiba datang.. So cik pulau nak story sikit pasal students cik pulau..Tadi masa kat kelas.. Cikgu-cikgu kena stop pdp awal sebab ada majlis makan lepastu.. Nak dijadikan cerita.. Diorang ni taknak belajar..  Sebab mood nak balik awal.. Member kelas lain ada yang dah balik.. Sampai je kat kelass, tengok kelas berkunci.. Budak-budak yang baik semua dikuncinya kat dalam.. Haaa.. yang nakal-nakal ni haa.. duk menyorok di sebalik tiang..  Macam la cik pulau ni tak nampak kan... Huhh!!!

Aku : Apsal korang kunci kelas ni??
Pelajar A : Si Ikan ni yang kunci cikgu...
Aku : Ikann!!! Apsal awak kunci pintu ni.. Bukak cepat! Macam la saya tak nampak awak kat belakang tu kan.
Si Ikan : Alaa cikgu.. Kelas lain dah balik da. Arini kan balik awal.. Nak belajar apa lagi...
Aku : Ada sejam lagi.. Banyak lagi masa. tak payah nak bazir masa. banyak benda lagi awak boleh belajar.. Bukak sekarang !!
Si Ikan : Yelahh cikgu... saya bukak sekarang..

Dah masuk.. bagi salam semua.. tengok kat meja.. kotak pensel hilang..

Aku : Sape amek kotak pensel saya??
Pelajar A : Saya taktau cikgu. cikgu bawak tak?
Aku : saya bawak la tadi.. Sape amek ni??
Pelajar B : Tak payah belajar la cikgu.. marker takde.. Macam mana nak tulis.. Marker takde..
Pelajar C : Pinjam marker saya la cikgu.'
Pelajar B : Weehhh.. Yang ko bagi marker kat cikgu tu kenapa???
Aku : Oo... Jadi. Korang sengaja la kan curik saya punya kotak pensel sebab taknak belajar??\
pelajar B : Mana ada.. Bukan saya amek..
Aku : OOkey.. kalau sape amek.. Nanti dia...
Pelajar B : Okey cikgu.. boleh kita sambung belajar.. kita dah kesuntukan masa ni.. Tadi cikgu nak mengajar kan.. Cepat cikgu. Saya dah tak sabar ni..

*dalam hati berkata,, mesti ada pape ni.. Mesti dia yang curik aku punya ni,.*

Teruskan pengajaran macam biasa menggunakan marker yang diberi Pelajar C tadi... Sampailah masa tamat.. Sebelum keluar, pelajar B ni datang depan...

Pelajar B : Cikgu.. Ni haa kotak pensel cikgu,.
Aku : Awak yang amek... Bertuah punya budakk... *cubit bahu sikit*
Pelajar B : Saja je cikgu.. Janganla marah.. 
Aku : Saya tak marah.. Saya dah naik pening dah layan korang ni.. Nak migrain tau..
Pelajar B : Alaa cikgu.. Janganla migrain.. Cikgu kan sayang kitorang..
Aku : Yaaa.. Saaaaaayangggg sangat tauuu.... Lain kali buat la lagi yer...

Semua gelak.. Hadoiii.. pening kepala den!!! Nakal betol... Cikgu dia ni pulak dah ala-ala nyanyukkk sedikit... hahahahaah...

p/s: Macam-macam sungguh ragam students cik pulau kan???


Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget