Thursday, March 7, 2013

Perihal Cincin..

Ehem... Ehem. Cik pulau datang lagi.. Ihikk.. Cam hape je introo.. Ada aku kesahh??? hahaha.. okey.. okey.. Seyes..Nak story pasal cincin.. Hurmm. Sape kat sini da kawen?? mesti korang pakai cincin kawen kan? Kalau yang tunang pun sama.. Mesti pakai cincin tunang kan.. Abes tu apa citer pulak pada orang yang tak tunang and tak kawen tapi pakai cincin ni?? Salah ke?


Hurmm.. Sebenarnya tak tau nak cakap camne. Semalam ada member bagitau cik pulau la kan..Hurmm.. Nak tergelak pun ada dengan citer dia tu. Eh bukan nak tergelak, tapi memang dah tergelak pun.Haha.. Dia cakap, ada kawan dia tanya dia, 

Mamat : lini tu dah tunang ke? 
Kawan : Kenapa enko tanya camtu?
Mamat : takde la, aku tanya sebab aku nampak dia pakai cincin. So nak tau la, dia ni da tunang ke belum?
Kawan : Tak tau la.. Tapi ada je perempuan yang memang suka pakai cincin walaupun belum tunang. kenapa tanya?
Mamat : kalau dia belum tunang,bolehlah aku nak masuk line. 


Hurmmm.. Itu lah lebih kurang perbualan diorang. Taknak la citer lebih-lebih kan. sebab tu bukan pointnya. pointnya sekarang, salah ke pakai cincin? kalau perempuan pakai cincin, lelaki tak berani eh nak dekat sebab takut kacau hak orang lain?

Adik cik pulau pernah kupas isu pakai cincin ni..Dia cakap, 

"Walaupun ramai orang kata lelaki-lelaki baik takkan pandang lagi perempuan yang dah pakai cincin sebab ingat mereka ni dah berpunya, tapi kita kena ingat satu perkara lagi bahawa  kalau Allah dah tetapkan seseorang tu untuk kita,. kita akan dapat bersama dengan orang tu jugak walau camne sekalipun. and lagi satu, lelaki yang  baik kalau betul-betul serius untuk jadikan kita sebagai surinya, dia akan pastikan betul-betul dulu sama ada kita dah berpunya atau sebaliknya sebelum dia ambil pape tindakan. Dia takkan menilai hanya berdasarkan cincin di jari semata-mata.. Hanya yang betul-betul yakin akan berani. Hanya yang betul-betul berani akan tampil. Yang tampil mungkin yang terpilih dan terbaik untuk kita. So for me, tak salah pun kalau pakai cincin, lagipun tu sunnah. Just believe that "gud man for good woman and gud woman for gud man... inshaAllah.. HE knows the best. "

Okey.. jangan pelik.. cik pulau tahu.. mesti korang cakap, wahh,,. matangnya adik cik pulau.. Yess.. That's it.. kalau nak banding dengan kakak dia ni, memang jauh bezanya. kakaknya yang macam kanak-kanak ribena ni and adik dia ni seorang yang cukup matang.. Huhuhu.. 

Kesimpulannya.. Hurmm.. Buat je kesimpulan sendiri masing-masing.. Hahahah...

p/s : Nanti next time cik pulau cerita pasal cikgu lini dan setiausaha tak dapat dipisahkan... :P

2 Pengomen Setia:

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget