Sunday, January 13, 2013

Ragam students cik pulau..

Siapa sangka kan.. Rupanya kerja guru teramatlah sibuk di awal tahun. Dengan meyiapkan fail segala mak nenek.. Sampai tak menang tangan. Kadang-kadang nak makan pun tak sempat. Bagi orang yang berpengalaman, mungkin semua ni dah jadi rutin tahunan di awal persekolahan.. Tapi bagi cik pulau.. This is my first time. and frankly speaking, cik pulau masih tak reti nak uruskan masa bagai. Sangat banyak urusan sampaikan tak tau nak buat yang mana satu. 

Tadi Alhamdulillah semua dah settle. Dah hantar dekat big bos untuk disahkan.. Malas nak story pasal keserabutan kerja, Cuma nak share ragam anak murid cik pulau yang macam-macam tu..

situasi 1:


Pelajar : cikgu.. kenapa pipi cikgu lebam?
aku : oo.. ni jerawat.. nape ntah xbaik2.. da dekat sebulan.

pelajar : oo.. saya ingatkan cikgu kena tumbuk ke hape sampai lebam..
aku : sape pulak yang nak tumbuk saya.. hisshh.. awak ni perasan je tau benda ni. memang xde keje ea? 
pelajar : saya tanya sebab saya caring pasal cikgu..
aku : banyak la awak punya caring. dah. siapkan keje saya bg tu cepat.. 



kelakar kan anak2 murid saya. semua benda dia perhatikan. apa kita buat. apa kita pakai. muka lebam sebab jerawat tak baik2 pun dia tegur.. haihh.. sabor jelahhh.. hahahaa.. :P



situasi 2:

Students taknak buat latihan kat kelas. Terus cikgu ni sound diorang.. 

cikgu : prung prang prung prang.. bla bla blaaa...
pelajar : cikgu ni macam gangster laa..
aku : Ehh.. cikgu dulu memang gangster pun.. cuma sekarang ni dah berubah sikit.. Hahaha..
pelajar : waahhh, power la cikgu..
aku : Haaa.. korang patut berbangga ada cikgu macam saya ni..
pelajar : Hahahaa.. cikgu gangsterr tuu...
aku : Dahh.. kang ada yang kena baling keluar ni. Buat keje cepat!!!
semua pun buat keje walaupun ada yang masih becakap-cakap.hahahaa.. baru enko tahu cikgu enko ni macam mana.. main-main lagii.. 


Inilah students cik pulau. Kadang-kadang tak terlayan dek persoalan yang macam-macam yang kadang-kadang ntah pape. Tapi itulah warna warni sebagai seorang guru. Cikgu yang kena sesuaikan diri dengan gaya diorang. Sebabkan nak menyelami dunia diorang, diorang panggil cik pulau ni gangster.. Sabor jelah kan..



2 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

hurm bnyk kije eh

hahaha lebam xmenahan

deno said... [Reply to comment]

mcm2 ragam anak murid kan... :)

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget