Wednesday, November 7, 2012

Dunia Sebagai Pelajar dan Guru sangatlah Berbeza.

Sekarang makin malas nak hupdate.. Malas nak blogwalking.. Malas segala-galanya.. Mood sekarang nak balik bercuti je.. Tak lama lagi dahh nak balik... Tak lama lagi dah nak cuti sekolah.. Sangat tak sabar okey...

Sekarang jam kat si putih ni menunjukkan jam 4 pagi.. cik pulau masih lagi bersengkang mata siapkan tanda kertas exam akhir tahun students cik pulau.. Kena siapkan jugak sebab terlalu banyak kerja yang harus diselesaikan dalam masa terdekat ni..

Dan kemungkinan besar akan bertolak ke Kedah khamis ni untuk tugas yang harus dilaksanakan. Tapi tu semua tak comfirm lagi.. 

Haritu g KLCC.. Pun atas urusan kerja.. Dulu masa zaman sekolah, bila akhir tahun jer, mesti taktau nak buat apa. Macam heaven je rasa, gi sekolah main catur, congkak la, bersembang tak hengat dunia, baca novel bagai.. Tu zaman sekolah.. Tapi sekarang, bila dunia sebagai guru, barulah terasa sibuknya tak terkata. Barulah sedar, rupa-rupanya dunia sebagai pelajar dan guru ni sangatlah berbezanya.. 

Dengan kena keluar bertugas kat mana-mana, nak marking paper students, nak isi markah dalam saps online, nak kena siapkan SKT, pendek kata memang tak duduk diam.. Haa.. Sape cakap keje cikgu ni senang? Meh jadi cikgu sat naa.. cik pulau nak berehat.. Huhuhu...

kami geng merah dari SSTMI semasa pameran di KLCC sempena hari unesco malaysia 2012. hehehe

p/s : i'll be myself no matter what... ^^

7 Pengomen Setia:

azrinna said... [Reply to comment]

Tapi seronok jadi cikgu walau dah pencen tetap org panggil cikgu kan ?

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said... [Reply to comment]

guru zaman sekarang bukan macam guru zaman dulu :)

Ain Dzaya said... [Reply to comment]

xpe cik pulau..kerja halal yg penting...

ct kektus said... [Reply to comment]

ingatkan jadi cikgu, cuti sekolah pon bolehlah cuti sakan. :)

Novelgurl said... [Reply to comment]

Good luck cikguu! busynya masa kerja nie.mcm x nk keje je t.nk bljr je..hahaa..tp mna nk cekau duit ye dak? huhuu..caiyok2!

wisata bakti alam said... [Reply to comment]

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

TiranaAduka said... [Reply to comment]

cik pulau cikgu rupanya ye? Maaf TA tak tau..

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget