Friday, October 5, 2012

Macam Mana Nak Pos Ikan??

Tadi balik sekolah, terus jumpa students cik pulau yang cik pulau mintak tolong diorang jagakan shiro dan nemo,.. Alhamdulillah.. Masih hidup lagi malah makin gemok pulakk. Diorang ni bagi makan banyak sangat kot kat ikan cik pulau ni.. 

Rindu woo sama shiro n nemo ni.. Mana taknya.. 4hari tak jumpa... Tadi tengok puas-puas, melepaskan rindu lah katakan.. Ihikkk... Rupanya kan, ramai yang tanya cik pulau macam mana nak pos ikan.. Ramai yang tak pernah tau rupanya boleh pos ikan ni.. Guna perkhidmatan pos laju lagi.. Walaupun Pos laju ni kekadang bermasalah sikit.. 

Okey.. Sebenarnya kan, mudah je pun.. Letak air dalam plastik,pastu letak ikan.. Kemudian, before ikat plastik tu, tiup dulu dalam plastik tu kasi udara kat ikan tu.. Tapi PASTIKAN mulut korang tak berbau petai ke hape sebab risau ikan tu mati nanti sebab tak tahan bau.. Wakakaka... Dah siap ikat tu, tambah lagi satu plastik dan ikat di bahagian yang satu lagi.. Then masukkan dalam kotak, pastu pegilah pejabat pos tu.. Mudah je kan.. Kikiki..


5 Pengomen Setia:

Anne Nurain said... [Reply to comment]

eh bole ke pos ikan? baru tau la.. haha..

Novelgurl said... [Reply to comment]

oo..mcm tu rupany.

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

oh gitu je ke???


da tu ikan besar cmne? xlemas?

Nelly The Strange said... [Reply to comment]

erk ? baru tau ! hehe

lama da nelly tak jenguk sini !

:)

FyFy said... [Reply to comment]

kalau nak pos sugar glider macam mana pulak ? ada customer nak beli . dia orang sarawak . satu lagi orang pahang . tp dah call pos laju dgn kangaroo , diorang kata diorang tak buat penghantaran haiwan :(

pm me if u know how to do .. :(
shafyfymie@gmail.com
or
www.facebook.com/fyfy91

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget