Sunday, August 5, 2012

Kurangkan Juadah... Banyakkan Ibadah..

Tengah duk godek-godek facebook tadi,, mata terpandang satu kata-kata ni yang cik pulau pikir amat kena sangat dengan keadaan sekarang ni.... Jujur nak kata, sedikit sebanyak cik pulau terasa.. Sebab makanan berbuka hari ni banyak sangat sehingga terpaksa bagi students habiskan. huhuhu.. Korang lak camne??? kalau tak terasa, baguslah.. Tu maksudnya korang tidak tergolong dengan golongan manusia yang membazir.


Malam ni malam ke 17 Ramadhan.. Bila ustaz cakap tadi yang malam ada satu peristiwa besar.. dan bila ustaz tanya je peristiwa apa.. Sume duk jawab yang perlawanan badminton Dato' Lee Chong Wei .. Padahal diorang sume lupa.. Peristiwa besar yang ustaz maksudkan adalah peristiwa Nuzul Quran, peristiwa yang mana Al-Quran diturunkan.

Makin lama, saf sembahyang terawih makin maju ke depan.. Tadi lagi lah, saf pelajar perempuan satu je.. Yang lain mana?? sume duk tengok Olimpik London. Nampaknya diorang sume lebih utamakan baskin robin percuma daripada pahala solat terawih.. 

Sampaikan nak kena ustaz buat annoucement dulu, "kalau rasa diri tu beragama Islam, sila datang ke surau, kalau rasa bukan, teruskan dengan apa yang awak buat sekarang.." Hurmm... tak tau nak cakap apa daaa.. 


3 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

siap ade pngumuman tu

hurm bab ibdah ni susa skit nk pakse kan yu

Mastuera said... [Reply to comment]

Y sham kamikaze ckp tu ssh sket nk buat klo ngn family..klo duk hostel bru leh wt..huk.

Chong wei kalah tp bermaruah.Umat islam tak utamkn ibadah,apee daaa~

srettt...

deno said... [Reply to comment]

muhasabah diri..

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget