Sunday, August 12, 2012

FIVE TEEN...

Jumaat hari tu cik pulau ke Plaza Angsana JB.. Hurmm.. Shoping buat kali terakhir.. Maklumlah.. Minggu depan kan dah cuti... Alhamdulillah.. Selesai pun shopping baju raya untuk family.. harapnya diorang sume suka lah pilihan cik pulau nanti.. Tapi bukan pasal baju raya ke hape nak story kat sini.. Tengok pada tajuk tu kan.. agak-agak mende apa lah yang korang paham kan.. Huhuhu..

Sebelum pergi Angsana tu. cik pulau dengan member ni singgahla berbuka dekat kedai makan nasi kerabu area situ.. Nasi kerabu kat situ memang awesome. seyess tak rugi pun.. Datang punya la awal.. Bukan apa. Takut jem.. Kat sini lak selalu penuh.. Sempat jugakla duk sembang-sembang and kacau pekerja yang amek order kitorang tu. Saja je nak menyakat dia kan.. Umor dia pun maybe dalam 20 an camtu kot.. Kelakar pun ada gak mamat ni..

Dah habis berbuka. Terus g angsana.. Pengunjung?? Tak payah nak cakap.. memang ramai gilerr.. Sampai nak tercabut jugak la kaki ni kan.. Dah habis shopping bagai tu, decide nak gi lagi kat kedai makan tadi. Saja nak beli bungkus untuk sahur. Maklumlah, waktu tu dah pukul 12 kan. 

Sampai je kat kedai tu,budak tadi dah tekejut. Siap tersentak jap masa tengok kitorang datang tu.Siap tanya lagi. "Akak tak balik lagi ke daripada tadi? " Hahaa.. Okey.. Fine. dah amek order.. Makanan pun dah dapat.. Nak bayar la kan.

member : Berapa semua ni??
budak tu : five teen..
member : hah.. berapa ??
Budak tu : Five teen...
cik pulau : Memang dah tak tertahan. Memang tunduk je sebab nak pecah perut gelak time tu.. pastu bisik kat member.. *lima belas.*
member : Fifteen lahhh...
budak tu : ohh.. ye eahh.. Opsss.. terus tutup mulut..


Hadoii.. Lawak gilerr.. Dalam kete, kitorang gelak jee..  camne lah fifteen tu boleh jadi five teen.. Sabor jelah.. Tapi at least dia berani la kan.. Huhuhuuhu

p/s : Siapkan folio guru baharu.. nak termuntah.. huhuhu

5 Pengomen Setia:

Tengku Nizam said... [Reply to comment]

hahaha, ini lawakk, adehhh~

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

ai pulak bace mcm bese

xperasan sampaila membe cik pulau betulkan wakaka

blur di tengahari

Anonymous said... [Reply to comment]

wahahahaha..kekekeke.....seronok nye org tu brjalan smpai ke angsana :)
best x shopping di johor?kureng owp...

deno said... [Reply to comment]

hihihik... mmg lawak... tp kesian kat dia... hahahaha.. xbleh tahan nak gelak ni... sabo2..

angsana mmg byk baju raya kan.. deno slalu jgk beli baju raya siap kat situ kalau bulan pose ke JB, mmg byk pilihan! :)

tamlegend said... [Reply to comment]

hadui...malunya..hahaha..cik tam pun ada gak terkono mcm tu...sbb english bukan bagus sgt...hehehe.tp kondifen tu y penting

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget