Thursday, July 19, 2012

Jangan Paksa Saya Jadi Garang..

Masa mula-mula datang kat Sekolah Sukan ni.. Nekad taknak jadi cikgu yang garang lagi macam sebelum ni.. Yess.. cik pulau admit.. memang cik pulau garang, tu memang takleh nak disangkal lagi.. Semua orang yang kenal cik pulau dah memang tau sangat dah camne cik pulau ni sebenarnya.. 

Tapi bila masuk sini, cik pulau try untuk taknak jadi garang. Yess,, Beberapa bulan ni memang cik pulau had kan kemarahan. Seringkali dalam kelas, cik pulau akan cakap, :"Sabar lini.. Sabar.." Students pun enjoy je unless time diorang baru balik tournament and training and diorang sangat penat. Memang diorang tak berapa nak enjoy sebab diorang hanya pikir tido je.. 

Tapi semalam sorry to say.. Memang diorang uji kesabaran cik pulau.. Bila kita buat baik.. Diorang mula main-main.. cik pulau tahu yang diorang taknak belajar, tapi nak tak nak diorang tetap kena belajar jugak.. Bila cik pulau tegur dua tiga kali, diorang still buat main, pastu cik pulau mula lah hangin satu badan.. 

Pendekatan cik pulau, tenung je budak tu tanda kita sedang marah dia.. cik pulau percaya dengan kuasa pandangan tajam cik pulau tu.. Sebab satu kelas terus diam.. Pastu tetibe ada suara dari sorang budak ni..

"Kan cikgu dah cakap.. Jangan buat dia marah.. Sekali dia marah .. Habisslah... "

Memang nak tergelak time tu.. Tapi tu lah,.. Nak control punya pasal.. Tetap mantain cool.. Huhuhu.... So plez la my beloved students.. jangan paksa cik pulau jadi seorang yang garang sebab korang pasti akan menyesal nanti.. Kan????

p/s : Hari ni balik kampung.. Sukaaaanya..

3 Pengomen Setia:

cucu umie said... [Reply to comment]

cikgu2 jgn marah nty cept tua.. hehe

Ardini Humaira said... [Reply to comment]

hehehhh sama lah dni pun keje tengok jengil bijik mata ke budak2 kasi diorg gerun haha

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

ai pulak asik garang je

susa nk kontrol

renungan pon xjalan k

dorng xtakut plak

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget