Friday, July 27, 2012

It Happened Again !!

Semalam taktau nape... It happened again.. "Ter"jadi garang lagi kat kelas.. Bezanya ni jadi kat kelas lain lak.. Hurm.. Agaknya sebab emosi tak berapa nak stabil.. Sape-sape yang carik pasal memang haruuu lah.. Nasib badan.. The same thing goes to that class..

Sebelum ni cik pulau okey je dengan kelas tu walaupun geram teramat, tapi itu tak bermakna diorang boleh naik kepala.. Cik pulau just diam dan pandang je diorang tanda protes dengan sikap diorang.. Mula-mula diorang still gelak-gelak macam nothing happened. Tapi lama-lama diorang tahu yang cik pulau memang seriuss... So satu kelas terus diam..

Lepas tu baru cik pulau mula gunakan ilmu psikologi yang cik pulau belajar hanya nak mereka sedar yang apa diorang buat ni salah.. Dan Alhamdulillah... Diorang mula rajin dan buat kerja.. Semuanya bersemangat.. Suka sangat tengok.. Belum pape lagi dah cakap.. "cikgu... lepas ni nak buat apa.. " "Cikgu.. Yang ni betol ke? " .."cikgu.." "cikgu.."

"cikgu... Saya nak cikgu jadi macam biasa.. Macam sebelum ni. Taknak la cikgu jadi garang lagi.. "

huhuhu.. Hahh!! Baru korang tau kan.. Tu baru sikit.. Belum tunjukkan semuanya lagi.. Kang kalau tunjuk semua, Mau kecut perut semua.. Kih3.. 

p/s : Kalau students tu lemah, kita tak boleh nak marah dia. That's why la kita ni jadi cikgu untuk kita bentuk dan didik dia.. Sebab tu jugak,.. Sifat utama yang harus ada pada cikgu ni adalah sabar.. Walaupun cik pulau ni bukanlah orang yang sabar mana pun.. Tapi cuba menjadi yang terbaik.. InsyaAllah.. 


2 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

ai cube jd org y saba

tamlegend said... [Reply to comment]

cik pulau dok buat ape?cik pulau ketuk meja kuat2 ke or jerit dlm kelas kuat2?hehehe

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget