Saturday, July 7, 2012

Budak-budak sekarang "advance" sangat kan?

Setuju tak bila cik pulau cakap budak-budak sekarang ni sangatlah advance. Pemikiran diorang ni kadang-kadang tak sesuai pun dengan umur diorang yang belasan tahun tu.. Kalau sekolah menengah tu mungkin boleh terima lagi sebab diorang dalam proses meningkat ke alam remaja kan. Tapi macam mana kalau budak tu baru 11 and 12 tahun??

Specialnya sekolah sukan ni ialah kat sini ada pelajar darjah 5 and 6. Tak ramai pun.. Darjah 5 ada la dalam 5 orang and darjah ada 13 orang.. Diorang sume ni lelaki and sukan pulak bola sepak dengan gimnastik..  cik pulau takde la ajar diorang sebab cik pulau ajar form 3 and form 4 je... Tapi selalu la dengar member duk bercerita kan..

Bila member cik pulau tanya diorang apakah jenis-jenis perasaan yang ada kan. Nak tau apa jawapan diorang?? ""Perasaan CINTA cikgu...." cikgu dah terkejut dah.. Macam mana perasaan cinta ni?? Tanya cikgu tu kan.. Sekali budak tu jawab, CNTA ni cium-cium cikgu.. Terkedu cikgu tuu...

Advance sungguh kan budak-budak sekarang ni.. Macam lah takde perasaan lain nak cakap. CINTA yang dia pikir.. Dah la budak kecik... Otak pikir punyalah macam orang-orang tua.. Taktau mana silapnya..Haihhh...



3 Pengomen Setia:

Anne Nurain said... [Reply to comment]

tatau nak cakap apa dah, budak2 sekarang semakin mrisaukan.. kecik2 dah tau benda2 tu semua..

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

cikgu la kene betulkan rite

ain dzaya said... [Reply to comment]

nie pengaruh sekeliling dan tb belaka cik pulau..


Beli Sikat Baru.

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget