Friday, June 15, 2012

Hasilnya.. Camnilah...

Hari ni kelas je memanjang.. Sampaikan tak sempat pun nak bermesra dengan "geng sporting". Sape lagi kalau bukan cikgu-cikgu baru yang sama batch dengan cik pulau tu.. Yang takleh blah sume siap cakap cik pulau moody hari ni. Agaknya sebab cik pulau tak bermesra dengan diorang kot.. Dah cik pulau pulak nak kena study math form4.. Dah lama kot tinggal.. Kang macam hape je ajar students. cikgu lak tak expert.. Takleh la cenggitu kan.. So cikgu ni kena la prepare awal..

Cik pulau biasanya akan buat nota siap-siap. Apa yang akan cik pulau ajar kat kelas nanti.. So takdelah sampai tak terusun kan.. Biasalah.. Orang baru kan.. Nanti dah lama sikit, tak buat pun kot nota-nota ni sume..Sume dah dalam kepala.. Tak gitu cikgu-cikgu lama?? *ada ke cikgu lama yang baca blog cik pulau ni? Heheh*

Senornya nak cakap, majoriti students cik pulau sekarang ada game kat Thailand..So ramailah kan yang takde kat kelas.. Hasilnya..Camni lahh.


Dua orang je students cik pulau tadi.. Memang fokus kat diorang je.. Tetibe teringat masa ngajar kat sekolah swasta Sek Men Islam Al Husna.. Students nya pun dalam satu kelas ada dalam 2 3 orang je ... Macam ni lah keadaannya.. Tak sangka rupanya ada hikmah cik pulau mengajar kat sekolah tu sebelum ni... Sekurang-kurangnya cik pulau ada pengalaman nak handle kelas yang macam ni.  Kan??? Bila time diorang takde games, kelas full lah 28 orang.. Rasanya masa tu bulan puasa nanti la kot.. Sekarang ni pun ada yang balik  negeri masing-masing, training untuk SUKMA.

Sebab tu lah kita kena percaya, setiap kejadian yang berlaku tu pasti ada hikmah yang tersembunyi... Kerana setiap perancangan Allah tu adalah yang terbaik... Setuju tak?? ^^


p/s : Semalam dapat satu mimpi.... Hurmmm...

6 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

murid besa dr cikgu

slmt murid ai takkan besa dr ai hahaha

sile pengsan*

mimpi apakah?

M Fizan said... [Reply to comment]

wahhh. sekolah apa yang lengang dengan budak pegi sukan ni cik pulau? teringat cikgu math dekat kolej. dia tulis dari hujung papan putih ke hujung satu lagi dan ajar macam tembak peluru.

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

cikgunya chomel je..murid lagi beso..camne nih..senanag kena buli la..hahaha

NIZAM said... [Reply to comment]

ooo..macam gitu ye skolah sukan punye sistem. lmbt ag tu cikpulau bulan pose. relax dulu la sebulan ni.

Emas Putih said... [Reply to comment]

jom join cntest http://kisahemasputih90.blogspot.com/2012/06/hari-ni-di-beri-seru-oleh-sahabat-ku.html

Syira said... [Reply to comment]

salam..

kalau mcm ni x pning kepala la nanti ;)

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget