Sunday, May 20, 2012

Tersangatlah Frust..

Malas nak story panjang-panjang.. Tapi cuma nak tanya korang yang baca entry ni... Apa perasaan korang bila korang tahu hak yang sepatutnya jadi milik korang tu diambil oleh orang lain dengan cara yang tak berapa nak betul??? Sakit hati tak.??

Mungkin ada yang akan kata, Dah bukan rezeki.. Nak buat macam mana.. Redha jelah.. Betol.. Kita kena terima. Tapi bayangkan .. Bila kita tahu kita dapat sesuatu benda tu. Segala preparation kita dah buat termasuklah mind set kita terhadap benda tu. Tapi bila last minute, kita dapat tahu. Kita tak dapat and     diambil oleh orang lain dengan cara salah.

Okey.. Senang citer la kan.. Situasinya macam ni, Kita dah tahu kita dapat Sekolah A.. Tapi last minute, dapat surat kita dapat Sekolah B. Sebab apa jadi macam ni.. Sebab ada jenis manusia ni yang tak pernah nak pikirkan perasaan orang lain dah tukar senyap-senyap gunakan kabel besar gajah..

Bukannya tak bersyukur, cuma nak cakap frustttttt sangat-sangat.... Sebab dah set dalam mind kita dapat sekolah A.. Tapi dalam surat menyatakan kita dapat sekolah B... Frusttt.. Tu je.. Kalau ada kuasa boleh sumpah orang, nak je sumpah jadi kura-kura.. Tapi tulah, nasib baik lah Allah ni Maha Adil. Dia tak bagi manusia ni kuasa tu.. Kalau takk.. Banyaklah kura-kura kat atas muka bumi ni..



7 Pengomen Setia:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Fuhh..klu akk pun frust sis..serius..nti citerla dpt sek mana?

farah hanim said... [Reply to comment]

hehehe
ape2 pon kene byk sbar n cube tuk redha
ader hikmahnye tu
penah rasa :D

aimie amalina said... [Reply to comment]

ayat last tu buat den gelok je
hehehehe

x pe cek pulau
times will come
ape die buat pasti dpt balasan kemudian ari kan

yg pntg kite dpt handle hidup kite walau ape jadi kan
insyaAllah akan drpermudahkan urusan cek pulauu

hee

ehh lope
slmt ari guru cekgu math yg garg
hehehehehe :p

sarah mohamad said... [Reply to comment]

Cik pulau dpt di sekolah mana? Acu story gak skett heheh

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

Skola mane yu? Jauh lg ke

ai plak y gram ni

takpela. Sabar2

smpat lg buat lawak kure2

NIZAM said... [Reply to comment]

mmg patut pun bengang. tu namenye orang tu jenis pk kan diri sendiri. tak adil la. tak suke la main2 kable cam gini. sian tau dekat orang lain.

syuhada said... [Reply to comment]

rtry

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget