Tuesday, May 8, 2012

Nak Dengar Cerita Nabi..

Dalam sebuah kelas..

pelajar : cikgu.. Dahlah cikgu belajar hari ni.. Tak larat dah nak tulis..

cikgu : Bukan banyak pun lagi.. Tak sampai satu muka surat pun awak dah merungut tak larat.. 

Pelajar : cikgu.. cikgu cerita la cikgu..boleh la cikgu.. boleh la..

cikgu: Okey.. Nak cerita pasal apa?

Pelajar : cerita pasal nabi la cikgu. Boleh insaf sikit.

cikgu : Err.. cerita pasal nabi ya.. Hurmm.. nanti saya cerita .. Tapi sebelum tu.. Kita sambung belajar lagi sikit.. Boleh ??

Pelajar : Boleh..

cikgu : Bagusss...

Hurmm... Macam ni lah setiap kali.. Kalau nak suruh belajar, punya lah susah.. Tapi kalau bab bercerita, pantang sungguh.. Cepat je.. Tapi bagus jugak diorang, mintak cik pulau bercerita pasal kisah nabi..  cik pulau ni bukannya arif sangat pasal benda alah ni.. Nampak gayanya, lepas ni cik pulau kena persiapkan diri dengan kisah-kisah nabi kasi khatam semua kisah nabi. supaya lepas ni bila students tanya, cik pulau boleh jawab. Huhuh...


p/s : Autopublish ni.. Hari ni memang tak sempat pun nak online sebab kelas sangatlah full.. Huhuhu..



5 Pengomen Setia:

azam said... [Reply to comment]

:) bagusnya cikgu....hehhee

kay_are said... [Reply to comment]

ok r tu, sekali die mintak ko cite power ranger ep 9, baru ko tau cane seksanye.. lol!

Novelgurl said... [Reply to comment]

ha'ah..kitorng pljr mmg suke bab cerita2 nie..tapi klo bljr..perghh! rasa azab..kih3.Cikgu..cikgu..nnti cikgu jgn lupe cite kish nabi kt blog ye ^^

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

oh hoiii

byk jugak ai tak khatam lg

pengsannn

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

heheheh..

semua pengalaman yang cik pulau hadapai akan lebih mematangkan cik pulau..

tabah ya

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget