Tuesday, May 29, 2012

Kenapa Selalu Macam ni ek???

Morning... Selamat pagi.. Ehemm.. Lama gak kan cik pulau tak hupdate.. Busy sikit skang.. Busy kemas umah yang dah macam takde rupa umah sampaikan cik pulau sendiri dah tak tau nak mula kemas dari mana... Pegang tu tak kena.. Pegang ni tak kena.. Last-last masing-masing tengok je.. Hahaha.. Sabor jelah kan..

Kenapa selalu macam ni ek?? Bila banyak sangat benda tu, kita dah tak leh nak pikir dah.. Tapi kalau kita dah mula buat tu, cepat je jalan.. Tapi masalahnya bila kita nak start buat tu.. Susah je kan.. 

Benda yang sama berlaku bila kita nak exam kan?? Time exam je, mula lah tak tenang duduk.. Bukak yang ni tak kena.. Bukak yang tu tak kena.. Last-last tawakkal jelah.. hahaha.. Sangat tak senonoh... Usaha idak.. Terus nak tawakkal.. Entah ajaran mana lah pakai..

Lagi sekali benda ni berlaku bila kita nak pack barang-barang hostel time cuti sem.. Perhh.. Nak kemas barang, perhh.. Bilik tu mesti dah macam tongkang pecah sebelum kemas elok.. Hehehe.. Tapi tulah, yang penting, mulakan dulu. Takpe sikit-sikit pun, nanti lama-lama siap lah.. Sama jugak kalau kita nak berubah ke arah yang lebih baik.. Mulakan dengan benda yang simple, ubah sikit-sikit. tak perlu terlalu drastik.. Betol dak?? Hehehe..

p/s : Seyess cik pulau taktau cik pulau merepek apa.. Sangat teruk kan??? huuuu~


6 Pengomen Setia:

fazrulnoor said... [Reply to comment]

yg susah tu bila nak mulakan je. bila dah mula ok je

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

once in a month memang haku pun kena mcm tu jugak

sarah mohamad said... [Reply to comment]

Benda yang paling menyampah, nak packing barang2 kalau duk hostel. Dtg sikit belah balik fuhh menimbun. Hehehe

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

xske packing

sbb sume ai rase penting wakaka

aDisH.sHidA said... [Reply to comment]

kalau x mula kan mmg akan rasa aaaaargggggggggggh susah nya tatau nak mula dr mana nie...bila dah start haaaaaaaaaaa amik ko

deno said... [Reply to comment]

ha'ah... deno selalu jugak mcm tu cik pulau.. mmg pelik huhu.. huhu

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget