Friday, May 25, 2012

Cikgu Sensorang...

Sekarang ni berada kat Kuantan. baru lepas check in hotel kat sini.. Dukacita sangat bila sampai je dekat Terminal makmur ni.. Tiket Kuantan-KB sume dah habis... Carik punya carik.. Ada la satu tiket. Tu pun pagi esok pukul 11 pagi.. Tu jelah yang paling awal.. And tu jelah satu-satunya..

Nak tak nak kan.. Terpaksa la duk hotel.. Takkan nak tido kaki lima lak kan. Ni pun dah kira bersyukur.. Takdelah mahal sangat pun.. Tak sampai seratus pun kot.. Kira okey la daripada tido kat kaki lima tu.. Huhuhu..

Buat member-member cik pulau yang lain yang terpaksa bekerja cuti ni, jangan jelesss yer sebab cik pulau dapat cuti full 2 minggu.. Tapi korang kena ada extra work, and terpaksa korbankan cuti seminggu..Hihihi.. Bolehlah berseronok cik pulau cuti ni.. Lepas je naik cuti.. Entah benda apa lagi keje yang mendatang.. Tapi sume tu terpaksa la tanggung kan. Sebabnya kan cik pulau dah cuti kemain seronok sekarang ni...Hehehe..



Okey..  Back to tajuk.. Nak story ni...Cik pulau ada kena relief kelas 1 Asiad.. Waktu tu pukul 10.30pg..  1 Asiad?? Pebenda tu?? Haaa.. Tu senornya salah satu kelas dalam Tingakatan 1.. Kat sekolah ni nama kelas Asiad, Komanwel, Sea, Olimpik. Haa.. cenggitu la.. Sekolah sukan kann..Dengan semangatnya cik pulau masuk kelas tu.. Sampai je kelas.. Tengok kelas kosong.. Kerusi sume da kat atas meja.. Ada la dalam 10 minit camtu cik pulau tunggu, tak datang-datang gak.. Last-last cik pulau call PK Akademik..

cik pulau : Assalamualaikum cikgu. Saya ni cikgu Azlini.. Saya kena relief kelas 1 Asiad.. Tapi masalahnya takde sorang pun students.. Camne eh??

PKA : Okey... Kalau camtu.. Cikgu tengok-tengok dulu kelas camne.. kalau ada yang kena betulkan, cikgu betulkan.. kalau dah okey sume. cikgu tutup pintu.. lepas tu cikgu jalann.. 

Cik pulau : OOo... Okey..

Lepas je tengok kelas okey.. Cik pulau pun apa lagi.. Jalannnnn~~ Hahahaha.. Cenggitu je.. Budak semua dah balik kampung.. Kalauada pun dalam kelas tu 2 3 orang je. Kalau takde gak, maksudnya budak tu dah balik asrama kott.. Hehehe..

p/s : Kalau larat cik pulau balas jejak korang.. kalau tak larat.. Mintak maap yer. Bila ada masa nanti cik pulau balas... Maap semua.. Cik pulau letih sangat ni.. Nampak katil ni macam syok je. Huuu~


10 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

Untgla dok hotel

oo sngnye relief kls

Kazen said... [Reply to comment]

cikgu ni ajar subjek ape yea....dah kwin ke lum? :p

Entri Terbaru Kazen >> Give Away Domain First !

Hanih Borhan said... [Reply to comment]

Eh! Saya ada kat Kuantan ni!

ain dzaya said... [Reply to comment]

seronoknyer cik pulau dpt cuti lame..ihiks..jgn bgga diri sangat yer!

"Alhamdulillah. ramai sebaya ain dah berkahwin seawal 20 tahun. Bangganya ain ❤ ".

emy|farid said... [Reply to comment]

dok hotel, nak gak, hehehe

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Selamat bertugas sis!!

lieynanilaz said... [Reply to comment]

manfaatkan cuti ni....lepas ni kena pk tugas plak..

fuad ansari said... [Reply to comment]

kalau terjadi perkara yg sama lagi, takyah tepon PKA dah.. terus jalann je.. (",)

aDisH.sHidA said... [Reply to comment]

cuti yang tak terasa cuti nya kan....

nasib baik ada tiket astar ke kb kan kalau x bermalam lagi kat umah akak

kelas 0 syok la...

deno said... [Reply to comment]

kelas kosong? aik? peliknye.. huhu

bestla cuti.. deno next week dah nak mula kelas... doakan deno sihat ye cik pulau.. xmo admit wad dah... hadoiii :p

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget