Tuesday, May 15, 2012

Bukannya Demand Pun..

Orang kata kalau kita ni tak ada pasangan lagi sampai satu tahap tertentu, maknanya kita ni demand sangat.. Betol ke?? Kalau kita demand pun sebab kita nak dapatkan yang terbaik kan... Untuk dapatkan yang terbaik, kita pun kena jadi yang terbaik.. Tapi memadailah kalau masing-masing menerima keadaan pasangan masing-masing.

Tak perlu lah nak jadi hipokrit ke hape. Kalau dah tak suka, baik tak payah bagi harapan pada orang tu. Kalau orang tu tak tau erti putus asa, just give them 2 months.. InsyaAllah lepas ni dia akan putus asa.. kalau tak jugak, hurmm.. tak tau nak kata apa.. Huhuhu.. Cuma kadang-kadang janganlah terlalu mendesak macam kita ni desperate sangat.. Sume tu kadang-kadang akan buat orang akan jadi rimas.

Bukan demand kalau kita tolak orang yang kita rasa tak sesuai dengan diri kita. Bukan demand kalau kita tolak orang yang tak kena dengan jiwa kita. Sebab kita ada ciri-ciri yang macam mana yang akan jadi pilihan kita. Cuma satu je, yakin pada jodoh. Selagi seru tak sampai,datanglah orang macam mana ketuk pintu hati pun, ianya takkan terbuka. Percaya dak?? 

Jadi, tak payah risau andai diri belum berpasangan sebab kita tahu, kita memang dilahirkan berpasang-pasangan.. Selagi seru tak sampai, jodoh tu takkan muncul walaupun kadang-kadang jodoh tu depan mata je. Sape tahu kan.. Jadi bukannya demand mana pun... ^^

p/s : Arini sangat buzy.. Tak sempat nak bw sebab kelas sangat full tambah pulak budak tengah exam sekarang ni.. . 



7 Pengomen Setia:

Rozuan Ismail said... [Reply to comment]

kadang-kadang bukan sebab demand, tetapi mungkin jodoh. ada yg awal, ada yg lambat

Kakzakie said... [Reply to comment]

Setuju CP... tapi kalau boleh kena ada usaha sikit utk mencari jodoh. Kakak dgn abang dulu duduk sebumbung tempat kerja tapi tak ada rasa pun tapi bila lihat semua org dah menikah baru sedar kami sampai bila? Lalu abang merisik direct sebab dah lama kenal (lebih 5 tahun) cuma tak ada cinta...

2 minggu merisik, bertunnang, 6 bulan kemudian menikah...senang kan. Sekarang dah masuk 17 tahun pun...

emy|farid said... [Reply to comment]

takde mkna demand pun, memandai je diorg kan? hihi

deno said... [Reply to comment]

ha'ah..betul2.. tapi deno still single sbb deno ada prinsip,, selagi tak habis blaja tanak ada kapel.. hehe.. takpe kan?

Sally Yatiey said... [Reply to comment]

Betul2. Mungkin jodoh belum sampai. :D

Woofer Storm said... [Reply to comment]

andai ada jodoh anda dgn sy,semua tu tak kemana..hehe be cool^^

#sy tunggu bidadari dari langit,tapi sayang tahi bintang datang menimpa sy..hehee slmt mlm

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

xdemand

cume mencari yang sesuai

#i like

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget