Thursday, May 24, 2012

Anda Semua Insan Terpilih..T_T

Hari pertama di tempat baru.. Macam manalah agaknya.. Harapnya semuanya baik-baik belaka.. Hari ni nak jumpa penolong kanan akademik.. Nak berurusan banyak hal.. Dan paling utama, nak mintak balik cuti sekolah ni.. Harap-harap hatinya lembut. Selembut air sirap cincau.. Errr.. Motip???

cik pulau siap bawak kad jemputan kawen lagi ni kot. Nak tunjuk bukti yang cik pulau memang ada kenduri cuti ni and memang perlu sangat balik.. Huhuhu.. 

Malam tadi ada sembang dengan sorang cikgu kat sini. Dia ni dulu asalnya kerja kat Bahagian Sukan.. Tanyalah kan,, Kitorang ni dipilih berdasarkan apa dapat masuk sekolah sukan ni??? 

Then dia cakap.. Korang semua yang dapat sekolah sukan ni sebenarnya semua yang terpilih. Pemilihan biasanya dibuat berdasarkan background sukan.. Semua cikgu yang dapat posting sini sepatutnya ada background sukan. Pernah terlibat dengan mana-mana sukan sebelum ni...

Cik pulau ni blurr kejap.. Background sukan?? bila masa pulak cik pulau ni aktif sukan kan..Nak kata atlet pun idak.. Pikir punya pikir, barulah teringat.. Masa interview hari tu, interviewer ada tengok sijil-sijil.. cik pulau lupa cik pulau pernah mewakili maktab dalam kejohanan olahraga MRSM Se-Malaysia and cik pulau ada gak terlibat dengan program-program masa kat kolej di UKM.. Rasanya atas tiket ni lah cik pulau ni tercampak dekat Bahagian Sukan ni.. Tambah lagi pulak, cik pulau ni kan bersuara lantang.. Perhhh.. Pengsannnn jap!!!

p/s : Malam tadi tido tak lena... Teringat segala-galanya and maklumlah, tempat baru kan..T_T

6 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

Adei yu ni

sape suh aktf sgt

ai xla kot

miza zahir said... [Reply to comment]

oi..oi....congratz r...haha..ok r tu...sukan style gk ape....cikgu sukan slalunye the coolest teacher..haha

Anonymous said... [Reply to comment]

jgn sedeh2 sgt...nnt ada kelapangan dan keberanian,
aku dtg melawat...hehe :P

JIJI YU said... [Reply to comment]

sukan kayuh perahu dok beraso tea ko mu

cucu umie said... [Reply to comment]

yeker sis mcm gitu..mungkin ad chance juga ayie nie nk eg sekolh sukan..kuikui

NadiRah said... [Reply to comment]

ha kn betol..
sbb ade bckground menang sukaneka hari guru...
huhuhu

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget