Saturday, February 18, 2012

Kunci Hubungan Kekal hingga ke Akhir Hayat

Haritu ada dengar Semanis Kurma.. Tajuknya kalau tak silap bercinta selepas kahwin.. Hurmm.. Macam-macamlah pendapat yang kita dengar kan.. Ada yang setuju.. Ada yang tak.. Sume tu depends pada diri individu tu sendiri lah kan mana satu pilihan diorang..

Tapi ada satu tips yang mungkin berguna untuk kita semua dalam mengekalkan sesuatu hubungan tu hingga ke akhir hayat dan mungkin hingga ke syurga. insyaAllah.. Tapi sebelum tu, cik pulau nak cakap, cik pulau memang tak layak pun nak bagi pendapat ke hape cuma sekarang ni cik pulau cuma berkongsi apa yang cik pulau dengar.. huhuhu..

Pertama sekali.. Keberkatan.. Niat kita untuk terima pasangan dan kita kahwin tu adalah kerana Allah swt.. Bukan kerana sebab lain.. Seterusnya, Kesyukuran.. Kita bersyukur dan redha dengan ketentuan yang Allah berikan.. Terima kebaikan dan keburukan pasangan.. Dan yang terakhir, Berusaha  untuk mencari kebahagiaan.. Seandainya masing-masing berusaha untuk mencari kebahagiaan, insyaAllah, barakah dari Allah tu akan kita perolehi...

Tu jelah sedikit sebanyak yang cik pulau ingat.. Malumlah, kekadang tu masuk dalam short term memory je.. Hahaha.. 

mintak kat pakcik google je ni.. Hehehehe..

p/s : Ada terdengar akan ada kenduri kat umah cik pulau tahun ni.. Betul ke tak eh?? hurmmm


6 Pengomen Setia:

lieynanilaz said... [Reply to comment]

tengok gak rancangan ni...3 kata kunci yg disebut itu membawa hubungan kekal..insyallah..

mas saari said... [Reply to comment]

betul tu! yang penting jangan nak berkahwin kerana nafsu..

kay_are said... [Reply to comment]

laa.. leh lak short term.. ish ish.. tapi ok r dapat bape tips..

psst: waa.. seribu sudah! tahniah!!

Sunah Sakura said... [Reply to comment]

ALHAMDULILLAH...AKAK SUKA ENTRI NI..TENANG HATI AKAK MEMBACANYA...TERIMA KASIH SAYANG~ :)

tamlegend said... [Reply to comment]

dah suruh cik tunang tegok balik siaran ulangan kat tonton.com..

Wallahua'lam said... [Reply to comment]

as salam..
ok, ni yang buat pakcik rasa bahagia bila meniti dijalan-Nya ;)

biar single asal bila ber-double takde kekusutan~

6__9

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget