Tuesday, February 14, 2012

Kalau Dah Nama Menumpang...

Macam yang semua tahu.. Walaupun ada lagi yang tak tahu.. Buat-buat tahu jelah yer.. Hahaha.. Okey. Kat Bachok ni cik pulau tinggal dengan mertua kepada salah sorang ustaz yang mengajar kat sekolah yang cik pulau mengajar sekarang.. Mak cik ni tinggal berdua je dengan suami dia and buat masa sekarang, anak dia yang bongsu ada kat umah ni. 

Tapi cik pulau tak keseorangan sebenarnya sebab cik pulau ada geng. Cik pulau duk kat sini dengan Teacher Liyana.. Dia pun sama macam cik pulau, dapat guru interim. Untung kan ada geng.. Dia memang maveless.. Best ar dapat kawan dengan dia ni. Untung-untung cik pulau pun leh speaking londong nanti. Hahaha.. Dia graduan dari UPSI.. Hehehe..

Just nak cakap.. Duduk kat sini memang best.. Mak cik and pakcik memang caring habisss.. Sampai satu tahap, cik pulau and teacher Liyana ni naik segan teramat.. Seyess weehh.. Segan la menumpang umah orang ni lama-lama. Memang lah tuan rumah baik teramat. Tapi yelah, Segan tu tetap ada. Huhuhu.. Adab menumpang tu kita tetap kena jaga. Hati dan perasaan tuan umah kena jugak jaga. Even tuan umah kata buat macam rumah sendiri, tapi setakat mana lah sangat boleh buat macam rumah sendiri. Kan??? Kena rajinkan diri dan ringankan tulang tolong diorang. Betul dak?? 

Hurmm.. Harap-harap prosedur untuk stay kat kuaters tu dapat dibuat dengan kadar segera. So boleh la duduk kat sana nanti. Taknak dah menyusahkan makcik.. Huhuhuhu.. Agak rumit sikit nak duduk kat kuaters tu sebab rumah tu tak ada elektrik and air. So kena settle kan benda tu dulu.. Harap segalanya dipermudahkan lah.. AMEEENN....

i'm sharing my luck with you

p/s : Banyak lagi urusan yang tak settle.. Harapnya dapat settle kan everything by this week...



7 Pengomen Setia:

Awie Omar said... [Reply to comment]

Dah lama folo sini. Keep blogging k!
Jemput la baca entriku ini
http://awieomar.blogspot.com/2012/02/10-kaedah-elak-ter-sambut-hari.html

biela bell said... [Reply to comment]

yup..menumpang lama2 memang segan pun..walaupun tuan rumah kata buat mcm rumah sndiri..mak pun kadang2 pesan, klu tinggal kat umah org kena rajin2 tolong tuan rumah,..huhu..

Anisa Hang Tuah said... [Reply to comment]

semoga segalanya dipermudahkan..ameen

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

tahniah sayang,
kak ayu mendoakan urusan kuates tu berjalan dgn baik..
moga cepatlah urusan bekalan yang sewaktu dengannya disegerakan

duduk rumah makcik mmg itulah lumrahnya..sabar ya

emy|farid said... [Reply to comment]

dduk je kat kuartes tu, msti ala2 seram. hehe

btway, ke slm mkcik pakcik, hehe :)

Hanis MY said... [Reply to comment]

insyaallah semoga semo dipermudahkan...

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

xske mnumpang

dok berjiran pon asyik potpet ckp bende buruk

aish

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget