Tuesday, February 7, 2012

Alahai pencuri.. Sian enko..

Kesian kan kat pencuri ni.. Kesian sangat.. Taktau lah nape.. Rasa macam kesian sangat.. Dapat sesuatu dengan hasil mencuri.. Dah la dosa pree dapat.. Sumpah seranah dari orang sekeliling pun dapat.. Hishh.. Kesiann.. Tapi kan.. Diorang ni tau ke sume ni.. Macam tak je.. Apa dah ketagih mencuri ke hape.

Timbul persoalan pencuri hari ni sebabnya tadi Mom cik pulau cakap.. Best duduk kat hospital.. Hari-hari dengar barang kena curi. Sejak hari pertama akak masuk hospital, boleh dikatakan tiap-tiap malam ada kes kecurian.. Tempatnya kat musalla ruang menunggu wad bersalin.. Gilerr.. Best sangat ke mencuri eh??

Ada satu malam tu, tengah duk sembang-sembang kat kerusi tepi musalla.. Tiba-tiba je ada makcik keluar dari musalla tu cakap, beg tangan dia kena curik.. Perhh.. Terkesima jap.. Dalam musallla pun dia boleh curik.. Gila ke hape entah.. 

Tujuan dia datang hospital tu memang nak mencurik kot. Malam sebelum tu, henpon hilang.. Malam tadi katanya handbag lagi.. Lain kali kalau nak gi semayang tu, tak payah nak bawak handbag.. Bawak je plastik sampah.. Senang,..

Nasihat cik pulau cuma satu.. Berhati-hati walau di mana kita berada.. Kerana pencuri ada di mana-mana... Tapi satu benda yang pencuri ni tak sedar.. Kat mana ada dia,.. Di situ ada dua malaikat di kiri kanannya yang mencatat setiap perbuatannya.. Enko jawab la kat akhirat kelak wahai pencuri yang bijak bistari... Lainlah kalau pencuri hati kelas pertama.. phewittt....


p/s: Sian kat maa tunggu akak tiap-tiap malam kat hospital.. Huhuhu... Moga akak cepat baik.. InsyaAllah,. Khamis malam jumaat akan jaga akak lak.. Malam tu jelah bolehnya sebab jumaat je cik pulau cuti.. Sabtu cik pulau keje.. Ok fine.. Keje 6 hari seminggu.. Sangat bagus untuk kesihatan minda..T_T

4 Pengomen Setia:

Awie Omar said... [Reply to comment]

berwaspadalah selalu. Apapun takde kesiannya kat pencuri. Rasa nak maki ade arr..
Mantap gak blog ni. baru folo sini. jemput arr singgah ke blog aku yg tak seberapa ni
http://awieomar.blogspot.com/2011/02/10-masalah-yang-biasanya-dihadapi.html

mas saari said... [Reply to comment]

memang kena hati2! pencuri ada dimana2..

emy|farid said... [Reply to comment]

pergh, kencang urat dia pencuri tu

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

kcik2 pon ade y curikkk

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget