Friday, January 27, 2012

KITA BOLEH...

Kadang-kadang sesuatu benda tu kita rasa macam susah sangat nak gapai. Sebab kita rasa, diri kita tak mampu.. Kita rasa kita tak kuat.. Kalau orang lain boleh, kenapa kita tidak. Bendanya mudah je. Mind set kita. Kalau kita dah set dalam kotak pikiran yang tak berapa nak rupa bentuk kotak tu yang kita ni tak mampu, memang la sampai sudahnya kita takkan boleh..

Jadi, benda utama yang kita nak buat. Ubah mind set kita. Pikirkan yang positif je. AKU BOLEH BUAT.. AKU MAMPU BUAT... AKU YAKIN AKU MAMPU. Kalau dah kita pikir macam tu. Secara automatiknya kita akan berusaha untuk buat dengan bersungguh-sungguh. Kita akan work for it.. Tinggal lagi tekad..

Asalkan kita tekad, insyaAllah pasti boleh. Kalau orang lain boleh. Kita pun pasti boleh. Yer dak?? Mulai hari ni, kita ubah mind set kita  semua. KITA BOLEH.. Okey??? Sentiasa positifkan diri dan senyum.. Barulah jadi awek muda.. Hahaha.. Awek muda ler sangattt~~~~......


p/s: Bila nak settle sume kerja ni yer.. Dari pagi sampai sekarang.. Tak settle-settle jugak. Ponim den..

3 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

ya positifkan minda

dan kate aku boleh

kau pun boleh

apapon boleh

#eh

ijA said... [Reply to comment]

semua boleh..sampaikan sanggup buat aiskrim homemade malam2 semata-mata 1st time try nak buat aiskrim...all the best cik pulau..u can do it..me to..

lieynanilaz said... [Reply to comment]

dalam diri memang perlu semat kata2 positif agar kita cemerlang dalam hidup...

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget