Thursday, January 19, 2012

Happy Birthday Mom...

Hari ni Bufday my Mom yang ke 52.... Hurmm.. 

Masa sekolah dulu. Maa pesan.. Belajar rajin-rajin... Jangan nakal-nakal. Hormati cikgu. Solat jangan lupa..

Bila duduk jauh dari family. Maa pesan,.. Jaga diri elok-elok.. Jaga maruah diri.. Maruah keluarga. dan Solat tu jangan lupa.. Itu tiang agama.. 

Pagi tadi, lepas salam dengan maa, ucap SELAMAT HARI LAHIR.. Maa pesan lagi.. Kerja elok-elok.. Maa doakan boleh jadi cikgu kelak.. InsyaAllah ada rezeki.. Akan jadi cikgu tak lama lagi..

Terima kasih Maa.. Maa lah the best mom in the world.. Kite tau Maa.. Tanpa Maa, takde insan yang bernama Lini ni. Tak wujud cik pulau kat dunia ni.. Besar kan pengorbanan Maa. Kalaulah Maa tau, betapa kite sayangkan Maa. Kite jugak tau, betapa Maa mengharapkan kita jadi cikgu kan. Tapi percayalah Maa.. Mungkin belum masanya lagi kite jadi cikgu.. Rezeki tu ada kan Maa.. Sebab Allah tu tak kejam.. Cuma lambat dan cepat je, Allah pasti berikan yang terbaik untuk hambaNya,.. Kan Maa.. Dengan doa Maa, pasti Allah kabulkan doa Maa.. Doa ibu tu kan mustajab.

Maa tak pernah merungut kan.. Sampai sekarang pun, Maa still tanggung anak Maa yang sorang ni. Kadang-kadang terasa macam tak guna je. Tapi Maa tetap tak merungut.. Sebab Maa lah the best... Tiada orang yang boleh gantikan tempat Maa di hati kite.. Tak ada.. 

I love you Mom.....

p/s: Esok bufday akak pulak.. Entry bufday lagi la esok... Lalala~

7 Pengomen Setia:

mizzkechique said... [Reply to comment]

epi bufday makcik.. :)

Anisa Hang Tuah said... [Reply to comment]

happy birthday auntie :)

Lelaki Ini said... [Reply to comment]

hepy bufday!

Sunah Sakura said... [Reply to comment]

salam hari lahir untuk mom cik pulau...cakap kat dia, thanks sebab lahirkan cik pulau sama tarikh dengan akak walaupun lambat setahun...erk

lieynanilaz said... [Reply to comment]

selamat hari lahir makcik!!...

aDisH.sHidA said... [Reply to comment]

epi birthday mak cik....semoga dipanjangkan umo..dimurahkan rezeki n bahagia selalu di samping keluarga

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

mude mak yu

epi besday mak angkat kiki

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget