Sunday, January 8, 2012

Beberapa Hari Je Lagi...

Hari ni dah 8hb... Masih menanti 10 Januari dengan penuh debaran dan segunung harapan.. Tinggal beberapa hari je lagi. Menanti ada sinar harapan buat kami. Sinar harapan yang kami nantikan. Tarikh ni dengar kata ada berita baik daripada KPM untuk kami graduan ISMP.. Benarkah kemungkinan yang kami akan ditemuduga pada bulan ini dan posting kemungkinan bulan mac nanti? Benarkah berita ini.

Hari tu, cik pulau ada dapat call dari sebuah sekolah. Dia mintak cik pulau ajar Sejarah, Geografi dan Perdagangan. Tapi malangnya, cik pulau tolak sebabnya cik pulau langsung tak ada basic perdagangan. Cik pulau tak pernah pun amek subjek tu sebelum ni. So cik pulau pikir, macam mana cik pulau nak ajar students nanti. Sedangkan seseorang guru tu perlu expert dalam subject matter kan.

Then, abang ipar cik pulau cakap, kita nak jadi cikgu ni, kita kena bersedia dari pelbagai kemungkinan. Kemungkinan yang kita akan mengajar bukan opsyen kita, kemungkinan untuk memegang jawatan itu ini, kemungkinan kita akan mengajar kelas bawahan. Semua tu mungkin terjadi.

Sekarang ni tengah berpikir dan ubah segala mindset yang cik pulau kena bersedia dari segala hal. Sebab tu, untuk interview yang akan datang ni, cik pulau dah bersedia. Bersedia ditanya dengan macam-macam soalan. Bersedia  kemungkinan akan ditempatkan di Sabah Sarawak. Huhuhu.. Walaupun dalam hati, itulah perkara yang nak sangat dielakkan. Uhukk..

Catch A Falling Star
p/s : Kalau betul la interview bulan ni. Memang kena study sampai lebam la cik pulau nanti. Hohoho..



10 Pengomen Setia:

sarah mohamad said... [Reply to comment]

Sabah SARAWAKKK? NO NO NO Cik pulauuu lagi lah dop jupeeeee :(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

moga semuanya dipermudahkan.klu blh mmg patut kerja semenanjung je kot?agak bahaya kot duk sabah sarawak sorang2..huhu.

bokbonputeh said... [Reply to comment]

Alah cik pulau opsyen kita masa degree tak akan sama dengan apa kita kita dapat nanti...semua bergantung pada pengetua, Macam Mr Bokbon dapat opsyen lah sebab masa posting dekat sabah hari 2 memang JPN Sabah dah agihkan opsyen pengajian satu orang guru untuk satu buah sekolah yang ada f.6 dan alhamdulilah sume sek2 yang ada f.6 berada kat bandar so x ada masalah

Amirah Adnan said... [Reply to comment]

good luck.. hehe

ahsfantasy24 said... [Reply to comment]

all the best!
ambik masa, cuba :)
doakan yang terbaik buat cik pulau!

msredcheesecake said... [Reply to comment]

Good luck... Kalu rezeki kat sabah sarawak, pergi lah.... Mungkin itu yg terbaik kan

Woofer Storm said... [Reply to comment]

bestnya bakal jadi cikgu..

#jangan takut posting kat sabah..kuarga sy 3 orang cikgu,ramai budak smnjung keja kat sana..bila kat sabah,gaji masyuk..apa nak takut,orang sabah tak mkan orang..cayalah cik pulau^^

L said... [Reply to comment]

ckgu la cik pulau ni kan.. huhu. sama lar kiter..=)

Jom baca kejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

mas saari said... [Reply to comment]

moga segala impian cik pulau tercapai untuk jadi pendidik..

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

KNP TOLAK?

ai rase sng je perdagangan

lainla sains tulen

btw mmg kne sedia lau lua bidang kite

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget