Monday, December 26, 2011

Kepuasan Seorang Guru..

C : CEMERLANG
I : INSAN
K : KERANA
G : GURU
U : UNGGUL 

Macam mana.. Setuju tak?? Hehehe.... Cemerlangnya seseorang insan tu kerana gurunya yang unggul.. Sebab tu tugas seorang pendidik bukan hanya mengajar.. cukup bulan dapat gaji.. That's it.. Tak betul tu. Yang paling utama dalam menjadi seorang guru atau pendidik adalah keikhlasan.. Asalkan kita ikhlas... Semuanya ditanggung beres..



Kepuasan seorang cikgu tu bila students dapat apa yang kita sampaikan. Dia faham dan dia terima apa yang kita ajar... Tambah lagi satu kepuasan bila students kita berjaya.. Betul tak??? Kalau mengajar sebab gaji.. mungkin kita takkan dapat kepuasan tu.. Yang kita dapat hanya stress.. Cikgu-cikgu semua?? Setuju tak dengan cik pulau?? Kalau setuju.. Boleh je senyum.. Dan cakap ya. Tapi lagi bagus kalau dropkan komen kat sini. Lalala~

cik pulau ni agak-agaknya kan.. Boleh ke jadi cikgu yang disayangi studentsnya sebabkannn. orang kata cik pulau ni garang.. Err... cik pulau tak cakap.. Tapi orang lain yang cakap.. Tak baikkan diorang.. Hahaha.. Padahal memang betul pun.. Muahaha...

10 Pengomen Setia:

Woofer Storm said... [Reply to comment]

segan dengan cikgu..

#cikgu ajar kita jangan rotan2 tau..hehee

Anisa Hang Tuah said... [Reply to comment]

pekerjaan yang mulia :)

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

yup kpuasan tu pntg

tp skng tgs gru mluas

lbih kje lua dr mndidik

Apik Pehe said... [Reply to comment]

hehe,,jangan garang tak bertempat

belia bangkit said... [Reply to comment]

like3!

bokbonputeh said... [Reply to comment]

kadang2 orang selalu dengki dengan cikgu,"cikgu=cuti banyak" dan "cikgu=kerja separuh hari"...memang Mr Bokbon boleh bgth tugas seorang cikgu boleh buat anda yang macho menangis sorang2 kat tengah padang kalau terlalu stress

budak penjara said... [Reply to comment]

ye..sngat berpuas hati bila pelajar2 memberikan apa yg kita nak..dan apa yg kita nk?? mestilah kecemerlangan

Syafiqah Alkaf said... [Reply to comment]

dulu selalu datang sini, tapi takblh comment sebab takde blog. sekarang dah boleh selalu melawat dan comment:)

mas saari said... [Reply to comment]

tugas yang mulia!

deen azmee said... [Reply to comment]

chekgu jangan garang2 dgn kitewww taw.. kitewwww tatutttt.. <~~~ tiru gaya boboi.. hehehe.. ;)

p/s: semoga cp jadi cikgu yg cemerlang, gemilang & terbilang.. pergh!

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget