Monday, December 19, 2011

Keep Moving...

Biasalah kan.. Kita ni cuma manusia biasa. Kadang-kadang buat silap.. Kadang-kadang buat sesuatu tu dengan cemerlang. Sebab kita ni manusia biasalah kita selalu belajar dari kesilapan. Kalau berulang kali kita duk ulang kesalahan yang sama, means something wrong somewhere pada diri kita.

Dari setiap kesalahan yang kita buat, dan kita perbaiki supaya menjadi lebih baik, sesungguhnya itu adalah kunci kejayaan seseorang sebenarnya. Jangan bila kita dah jatuh sekali. Kita terus jatuh dan tak nak bangkit-bangkit lagi. Tu ciri-ciri orang yang gagal.

Jangan takut untuk gagal. Tapi jadikanlah kegagalan hari ini untuk kejayaan hari esok. Kejayaan hasil dari kegagalan adalah lebih nikmat. InsyaAllah.



p/s: cik pulau tak tau cik pulau bebel apa. Seyesly. Mood #blur..

9 Pengomen Setia:

Lelaki Ini said... [Reply to comment]

betul!
jgn takut untuk gagal!

mas saari said... [Reply to comment]

kita kena belajar dari kegagalan kan? baru boleh motivasi diri..

azam said... [Reply to comment]

usaha dan tawakkal...Insyaallah

ahsfantasy24 said... [Reply to comment]

Kita tak pernah gagal
melainkan bila kita mula menyalahkan orang lain,
morning!

Latest Post:
1. Yang kau kahwin tu, kau pernah kahwin sebelum ni?
2. Lupakan cinta lama. Kau boleh?

diana said... [Reply to comment]

yang penting ada niat nak berubah ke arah kebaikan..

Cik Zara Hannan said... [Reply to comment]

blurr? hehehe. zara paham: janganlah kita berputus asa dr kegagalan lalu. :D

apik pehe said... [Reply to comment]

apik tau..terus maju..hehe

lieynanilaz said... [Reply to comment]

dari kegagalanlah kita akan belajar sesuatu yg baru...keep moving..:)

Cik Bambam said... [Reply to comment]

xde org yg x merasai kegagalan cik pulau.. :)

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget