Friday, June 24, 2011

" Wacana Entri Pertama Ku"

klik banner untuk join

Malam ni cik pulau nak join segmen dari Bro Wacana pulak.. Dia cakap lom tutp lagi.. so cik pulau pun menjoinkan diri lah.. Dalam segmen ni, blogger diminta berkongsi entri pertama sebagai blogger.. Sangatlah memalukan rasanya, tapi sebab dah kepingin sangat nak join segmen kan.. So, cik pulau tayangkanlah jugak entri pertama cik pulau sebagai blogger, tapi rasanya ni entri ketiga kot. entri pertama dan second cik pulau dah delete bila cik pulau decide nak bergiat aktif dalam dunia blog ni. Atas sebab-sebab tertentu, cik pulau terpaksa delete. Hahaha.. Macam ape je.. Papepun, Meh nak tayang entri yang ntah pape tu. Boleh baca kat --> SINI..

Tapi kalau taknak pun, cik pulau copy paste je dari situ dan tayang kat sini yer. Tak payah cakap pun tau, entri ni cam hape he.. Hahaha.


dah agak lama aku x update blog ni.. mybe sbab aku agak bz skang ni.. xde mase nk buat sume ni..semester ni aku amik 6 subjek mcm sem lpas.. tp sem ni agak truk sket sbab lectre da ubah cara mengajar.. klau sblm ni, kitorg d bri note, but now we have to do it ourself.. mybe ni baik untk aku tp kdg2 aku rse its very hard to me.. tp nak xnak aku kne jugk kan... tp ade la stu sbjct ni, 1st day kuliah je, da bg asgment..huh... xpnh2 camni.. tp ape nk buat, da nme student... then mse dlm lecture room,peh... kecut perut aku di buatnye dkt lectre kimia tu.. ade plak die g ulang-alik dpan kitorg.. yg paling aku tkt ble die point je kat spe2 sruh g trngkan kat dpan.. klau orgnye sket leh thn la lg... ni dpan beratus org.. mau aku x semputnye.. tp nasib aku agk baik.. x kne g dpan bg lecture.. 

ape kne dgn aku kan.. aku ni spatutnye lbih brani aku xkan bleh elak sume ni sb aku mmg dlam bidg ni.. kat cni aku amik pendidikan, so my life will be as a teacher.. so why must i less confidence.. this is my job.. i still have 2 more yrs to build confidence i thnk.. i'm not so sure but i have to.. 

ape yg aku nak skrg, aku tumpukan pada study... ini bkn bermaksud yg sblum ni kau x tumpu study, but maybe agak leka.. leka dengan keseronokan dunia sampai aku lupa matlamat sebenar aku di sini.. entah la.. aku x faham dgn diri sendiri.. mgkin ini nasib aku, takdir aku, setiap kali sem 2, aku akan kcewa.. aku rasakan yg diri ni mcm da terkena sumpahan.. tp ape nk buat, bende da jd pn kan.. aku kne trime.. rmai yg cakap aku dgn dia xde jodoh, tp knape aku ssh sgt aku nk trime kenyataan tu?? idup kami pnuh complicated.. dari mle sampaila skang.. tp nape aku still camni.. ayuh lini..wake up.. da xde ape lagi da.. idup kau x pnah berakhir wlaupn tanpe dia.. igt tu.. msih rmai lg org2 yg syg yg ade d sisi kau.. lupekan sume ni.. kau mampu lakukan.. ye.. aku mesti kuat.. aku xkan jd lmah dpan dia.. aku pcye yg suatu ari nanti aku akn jumpe yg lg baik dan yg paling penting psngan aku nnti dpt restu fmly aku n dia.. sape die.. just bsbar..one fine day, u'll meet him.. i hope so.. 

ade sorg kawan aku pnah ckp.. katenye ade lg bende yg best yg kat dunia ni slain couple.. byk lg yg kte blum xplore.. ape kate klau kte sme2 xplore ape yg best tu.. at least tu lg baik dr aku memikirkan sume prob ni yg aku tau xkan setle.. but for now..no more couple in my life, just cocentrate to study... fighting!!! 

ape lg yg aku nak cter ea.. aritu aku ade call kmpg.. kate akak aku, skang kat kg banjir.. tp alhamdulillah, kat umah kitorg x naik air pn.. da mmg slalu camtu, ble kat umah org lain sbuk naik air, kat umah still slamat.. myb sb kat tmpat aku tgi sket banding tmpat2 yg lain.. tp x nafikan, pnah gak kat umah aku naik air, tp xdela seteruk tmpt2 yg lain.. tp da lme x main bnjr.. rse mcm rndu la plak mse zman kcik2,main bnjr ngan akak, adik, spupu..best sgt..kitorg naik prahu g dlm semak cari brng2 yg hanyut.. best mse tu.. siap kne gigit kat pacat lg..hahaha..klaka je rse.. tp act, pacat xdela setruk kne lintah.. setau aku, aku x pnh lg kne lintah..huhu..mintak jauh la.. tu mse zaman kanak2 aku.. skang ni feel main bnjr tu da krng.. sbab aku da mkin mningkat usia kot..hehe..yeke? myb usia aku yg mngkat, tp aku stil x matang.. ape nk jd?? 

huh...pnat la plak bcrite ni sume..klau nk cter sume mmg x hbis.. sbabkan nk ilang ksdihan aku ni, aku kne igt bnde2 yg wat aku hepy je.. ni kate kawan aku la..hehe.. very good advise i thnk..yo lini...fighting!!!

Gelak la korang.. cik pulau tau korang semua dah tak tertahan nak gelak kan.. Gelak la.. HAHAHAHA....

11 Pengomen Setia:

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

PANJANG

BANYAK SHORTFORM

umpama cikpulau nga membebel je rasa hahaha

lain rase bile bace y ni ngn y skng=P

fRaMe+LenSeS said... [Reply to comment]

dapat menghidu sesuatu.. lalalalalala~~

アヌム ちゃん said... [Reply to comment]

lama dh gak 1st entri tu..2009 tu.heee

udin said... [Reply to comment]

fuh! panjang siot.. tapi okay la kan.. entri 1st BL lagi kelam kabut kot.. huhuhu~

NadiRah said... [Reply to comment]

ni bukn yg 1st..huhu

Along Usop said... [Reply to comment]

1st entry along pendek je... :P

JIJI YU said... [Reply to comment]

pergth..lame tuuu

Подтверждаю said... [Reply to comment]

as salam..
pergh!!
cow and chicken!!!

pakcik baca dengan penuh khusyuK~
bersemangat betul si pulau kecik ni. haha~
bagiuh! no kapel!

ok, boleh tolong pakcik?

OK2. pakcik baru buat entri baru~
cuma konpius je..apa kata

Berubat Dengan Minyak Wangi Ka'abah

>_<

terima kasih

Cik Kamoo said... [Reply to comment]

jenuh la tgk entri pertama... mcm kelakar bila fikir balik ... he he he



seorang kamoo di sini & seorang kamie di sana [rempit kehidupan]: Tak Sia-Sia Cari Lokasi .... Akhirnya Berbaloi-Baloi Rasanya!

FasiHaH SupiaN said... [Reply to comment]

entri pertama?haiyooo sy punya entah rupa ape....

kay_are said... [Reply to comment]

memang berbeza r entri yang mule2 dulu dengan yang sekarang ni.. tapi betul r kan.. practice make perfect =)

Related Posts with Thumbnails

KAKI GOSIP PULAU

Get this widget